Olajšajte prebavo po praznikih

Praznični čas, ki se ga vsi tako zelo veselimo, poleg prijetnega druženja, dobre hrane in daril, prinaša tudi pravo preizkušnjo za našo prebavo in telesno težo. Običajno si namreč v tem obdobju leta privoščimo več slaščic in hrane nasploh, več (alkoholnih) pijač ter manj spanja. Zato nam lahko prebava ponagaja z zaprtjem, napihnjenostjo in slabšim počutjem nasploh.

Pršut in sirni narezki, božična pečenka, biftek, francoska solata, orehova potica, božični kruh s suhim sadjem, slastni domači medenjaki, vroča čokolada, kuhano vino, penina … To je le nekaj dobrot, ki se jim v času božično-novoletnih praznikov težko upremo.

Tovrstna hrana, ki ima veliko maščobe in sladkorja, vsebuje malo vlaknin, kar nemalokrat vodi do zaprtja. Maščobe upočasnijo prebavo, občutek imamo, da nam je hrana obležala v želodcu, pojavi se napihnjenost, napenjanje, krči in bolečine v želodcu, vračanje želodčne kisline nazaj v požiralnik (refluks) … Stanje poslabša tudi količina zaužite »nezdrave« hrane. Obilni obroki namreč še dodatno obremenijo naša prebavila.

Prebavne težave, ne glede na to, ali se nahajajo v zgornjem delu prebavnega trakta (požiralnik, želodec) ali v črevesju, se odlično ublažijo s fitoterapijo. Zelišča, blagodejna za prebavo, delujejo na več načinov: od celjenja želodčne sluznice do spodbujanja izločanja prebavnih sokov v želodcu (ki so polni s prebavnimi encimi), pa tudi do boljše regeneracije prebavnih organov, kot so jetra, žolčnik in trebušna slinavka.

Iz Laboratorija Arkopharma so v lekarne prispeli koncentrirani zeliščni izvlečki v ampulah, ki pomagajo pri težavah s prebavili in prebavo ter razstrupljajo jetra in telo. Zelišča iz ekološke pridelave v tekočih formulah so brez konzervansov, alkohola, umetnih arom in sladil.

Arkofluides® Detox BIO

Tekoče prehransko dopolnilo z regratom, črnim bezgom, črno redkvijo in limono.

Pomaga pri razstrupljanju jeter in organizma ter prispeva k izboljšanju prebave. Idealen je po praznikih in ob spremembi letnih časov.

Regrat je diuretik, ki doprinese k regeneraciji in čiščenju jeter. Črni bezeg se v fitoterapiji uporablja kot pomoč pri eliminaciji toksinov iz organizma, izboljšanju prebave in hkrati zagotavlja antioksidativni in diuretski učinek. Črna redkev deluje blagodejno na črevesni epitelij, limona pa je bogata z vitaminom C in deluje kot antioksidant.

Za odrasle osebe in mlade od 12. leta dalje.

Arkofluides® Confort Digestif BIO

Tekoče prehransko dopolnilo v ampulah z rožmarinom, angeliko, artičoko in črno redkvijo.

Artičoka prispeva k razgradnji maščob, pomaga pri težavah z zgago, občutku napihnjenosti v želodcu, stimulira funkcijo jeter in njihovo regeneracijo. Rožmarin spodbuja želodčno prebavo, zmanjša napihnjenost, lajša vetrove in krče ter pomaga pri občutku “težkega” želodca. Angelika pomaga pri napihnjenosti in lajša prebavo. Črna redkev “razstruplja” jetra in deluje blagodejno na črevesni epitelij.

Za odrasle in mlade od 15. leta naprej.

Arkofluides® Transit Intestinal BIO

Tekoče prehransko dopolnilo v ampulah s tamarindom, gozdnim slezenovcem, senegalško akacijo in slivo.

Rastlinski izvleček, ki pripomore pri oteženi črevesni prebavi, obnavlja črevesno sluznico in poskrbi za občutek črevesnega udobja. Ne povzroča zasvojenosti.

Tamarind spodbuja motiliteto črevesja, ne da bi izzval krče in hkrati ščiti črevesno sluznico. Gozdni slezenovec lajša prehod hrane skozi črevo, regenerira in znižuje vnetje črevesne sluznice ter deluje pomirjujoče pri hemoroidih. Celuloza senegalške akacije je prebiotik, ki izboljša prebavo. Sliva pomaga pri zaprtosti.

Za odrasle in otroke od 3. leta naprej.

Arkodigest® No Reflux NR

Prehransko dopolnilo z rdečim brestom, s sladkorjem

Arkodigest® No Reflux NR je prva formula rastlinsko-mineralnega izvora iz laboratorijev Arkopharma za občutljivo želodčno sluznico, ki lajša težave z zgago in refluksom.

Vsebuje Rdeči brest (Ulmus rubra), ki pomiri in zaščiti želodčno sluznico, saj ustvari takojšnjo in stabilno rastlinsko zaščitno pregrado na prehodu želodčne vsebine v požiralnik.

Za konec pa še zlato pravilo – bodite zmerni pri hrani in pijači, pa ne le v času praznikov, ampak vse leto.

Izdelki Arkopharma so na voljo v lekarnah in spletni trgovini www.sophia.si.

*Vse informacije so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

Zadnji prispevki