Politika zasebnosti družbe Hiša idej d.o.o.

Namen naše politike zasebnosti je seznanitev kupcev, potencialnih kupcev, naročnikov uporabnikov, obiskovalcev naših spletnih strani ter drugih oseb z nameni in pravno podlago obdelave osebnih podatkov s strani podjetja HIŠA IDEJ d.o.o., Plečnikova ulica 7,  2000 Maribor (v nadaljevanju: družba / ponudnik / upravljavec), v skladu s Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS  št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) ter nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15)).

Ta politika zasebnosti osebnih podatkov:

 • Opisuje obravnavo podatkov, ki nam jih zagotavljajo ali zbira naša spletna stran.
 • Velja za vsakega uporabnika naših spletnih mest (hisa-idej.si, zdrave-novice.si, si, vplusu.si), ter za vse njene sestavne dele in podstrani in za vsako osebo, ki podjetju posreduje svoje osebne podatke v kakršnikoli obliki.
 • Obravnava udeležence, ki sodelujejo v produkciji naših oddaj.
 • Se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Osnovni pojmi

Upravljavec spletnih mest je družba HIŠA IDEJ d.o.o., Plečnikova ulica 7,  2000 Maribor, ki se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov in zasebnost udeležencev oz. uporabnikov spletne strani ter vseh oseb, ki bodo na kakršen koli način družbi posredovali osebne podatke.

Uporabnik spletnih mest je vsaka fizična in/ali pravna oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto. Ta politika velja za uporabnika, ko prvič obišče spletno mesto in pri vseh kasnejših obiskih.

Udeleženec je vsaka fizična in/ali pravna oseba, ki se preko spletnega mesta prostovoljno prijavi k sodelovanju pri projektih, ki zajemajo televizijsko ali drugo medijsko produkcijo.

Osebni podatek: pomeni katerokoli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom. Določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika (npr. ime in priimek, telefonska številka, IP naslov, biometrični podatki ipd.).

Obdelava: pomeni vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih, kot je zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Osebne podatke zbiramo na podlagi soglasja, pogodbe in/ali zakona.

Katere informacije zbiramo o vas?

Ko stopite v stik z nami, zberemo in obdelamo vaše osebne podatke (na primer informacije, ki nam jih posredujete tako, da izpolnite obrazce na naših spletnih mestih (v nadaljevanju Spletna stran) ali prek telefona, elektronske pošte ali kako drugače). Ti vključujejo podatke, ki jih navedete, ko se registrirate za uporabo naše spletne strani, ko se naročite na našo storitev (oddate naročilo na naši spletni strani, sodelujte v razpravah ali drugih funkcijah družbenih medijev na naši spletni strani, se udeležite nagradne igre, promocije ali sodelujete v anketi, izpolnite obrazec za prijavo, na primer za udeležbo na snemanju), in ko prijavite težavo z našim spletnim mestom. Podatki, ki nam jih posredujete, lahko vključujejo vaše ime, naslov, elektronski naslov telefonsko številko osebni opis in fotografijo, starost, datum rojstva in spol ter morebitne druge podatke, vsakokrat opredeljene.

Posebnih vrst (občutljivih) osebnih podatkov (na primer informacije o vašem zdravstvenem stanju, spolni usmerjenosti, rasi ali etnični pripadnosti) ne zbiramo ali obdelujemo, razen če (i) so občutljivi osebni podatki ustrezni za določen namen, za katerega jih obdelujemo; (ii) če nam to nalaga zakon; oziroma (iii) če ste nam ločeno posredovali svojo izrecno privolitev. Kadar nam prostovoljno posredujete osebne podatke (vključno z občutljivimi osebnimi podatki) prek stika z našo spletno stranjo (na primer s tem, da nam prostovoljno pošljete občutljive osebne podatke prek razdelka za komentarje na spletnem mestu) na lastno željo in ne na našo zahtevo, bomo takšne osebne podatke izbrisali iz naših sistemov, če menimo, da obdelava takšnih podatkov ni potrebna za zakonit namen, razen če ste te podatke dali na razpolago javnosti (na primer prek zapisa na forumu, ki je javno viden); v tem primeru bomo podatke izbrisali z naših spletnih strani samo, če to zahteva zakon ali če jih ne želimo obdržati.

Vsakič, ko obiščete našo spletno stran, samodejno zberemo naslednje podatke:

 • Tehnični podatki, ki lahko vključujejo naslov internetnega protokola (IP) za povezavo računalnika s spletom, podatke za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, vrste in različice vtičnikov brskalnika, operacijski sistem in platformo, vrsta naprave in znamka mobilne naprave; te podatke lahko v našem imenu zbirajo in obdelujejo piškotki tretjih oseb. Več informacij o tem lahko najdete na povezavi na dnu posameznega spletnega mesta.
 • Podatki o vašem obisku za dostop do, prek in od našega spletnega mesta (vključno z datumom in časom), informacije o straneh, ki ste si jih ogledali ali iskali (vključno s članki, ki se jih prebrali, s kategorijami, do katerih ste dostopali), čas odziva strani, napake pri prenosu, trajanje obiskov na določenih straneh (vključno s povprečnim časom, porabljenim na določenih straneh, ogledom določene vsebine ali videoposnetkov), povprečnim časom, porabljenim za uporabo aplikacije, in številom ogledov iz takih aplikacij, povprečno število člankov, ki ste si jih ogledali na naši spletni strani, informacije o interakciji s spletno stranjo (na primer pomikanje, kliki in premikanje miške), metode, ki se uporabljajo za premik iz spletne strani, podatki o ravnanju uporabnika in katero koli telefonsko številko za klic, ali kateri koli elektronski naslov za dostop do naših predstavnikov za stik s strankami.

V nekaterih primerih pridobivamo vaše osebne podatke od tretjih oseb, kot so poslovni partnerji, podizvajalci za področje tehničnih, plačilnih in dostavnih storitev, oglaševalska omrežja, ponudniki storitev analitike, ponudniki informacij o iskanju, bonitetne agencije. Pri obisku in registraciji na eni od naših spletnih platform lahko pridobimo vaše osebne podatke od nepovezanega ponudnika družbenih medijev (Facebook, Gmail), če se prostovoljno odločite za registracijo prek platforme nepovezanega ponudnika družbenih medijev.

Obdelava osebnih podatkov

Ko obdelujemo osebne podatke v zvezi s pogodbo ali morebitno pogodbo z vami, je pravna osnova za obdelavo, da so osebni podatki potrebni za izvedbo naše pogodbe z vami ali pred sklenitvijo pogodbe. Če je pravna osnova za obdelavo podatkov vaše soglasje, imate pravico, da kadar koli umaknete svoje soglasje, vendar to ne vpliva na zakonitost obdelave družbe preden umaknete soglasje. Če posredujemo osebne podatke organom pregona ali drugim državnim organom, delimo vaše osebne podatke, ker imamo zakonsko obveznost, da to storimo.

Na kratko:

vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi

 • zakona;
 • sklenjene pogodbe;
 • vaše privolitve;
 • zakonitega interesa družbe.

Po naših spletnih mestih lahko brskate anonimno, razen, če se prostovoljno odločite, da nam posredujete osebne podatke. V primeru, da se odločite za posredovanje informacij preko spletnega obrazca, bomo te informacije uporabili le za izpolnitev vaše zahteve izražene v obrazcu.

Ponudnik o uporabnikih spletnih mest družbe zbira naslednje podatke:

 • podatke, ki nam jih posredujete sami
 • podatke, ki jih dobimo od drugih podjetij, ki so pridobili vaše soglasje za skupno rabo ali prodajo ali so zagotovila, da lahko druga podjetja, ki so prejela vaše podatke, le-te delijo z njimi in nato z nami in/ali drugimi podjetji
 • kot del splošnih poslovnih procesov

Zbiramo osebne podatke o posameznikih, naročnikih (vključno s tretjimi osebami kot ponudniki storitev) in drugih zainteresiranih skupinah. Podatki lahko vključujejo posameznikovo ime, podatke za stik in druge podatke, potrebne poslovanje z vami ali vašo organizacijo.

 • Drugi osebni podatki

Kadar obiščete našo spletno stran, vaša naprava in brskalnik samodejno razkrijeta določene informacije (kot so vrsta naprave, operacijski sistem, vrsta brskalnika, nastavitve brskalnika, IP-naslov, nastavitve jezika, datum in ura povezovanja s spletnim mestom ter druge tehnične informacije o komuniciranju, čas zadrževanja na posamezni strani, število obiskanih strani, skupni čas obiska spletnega mesta, opravljene nastavitve na spletnem mestu), od katerih nekatere pomenijo osebne podatke.

Ponudnik obdeluje IP naslove naprav, preko katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Ponudnik na spletnem portalu uporablja »piškotke«, po katerih prepoznava uporabnike, vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija uporabnikov, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Obdelava osebnih podatkov v nagradnih igrah:

Družba izvaja nagradne igre na spletnih straneh in družbenih omrežjih, ki jih upravlja zase ali za svoje naročnike. Podatke, ki jih v tem primeru zbira so tisti, ki jih potrebuje za zagotovitev dostave nagrad izžrebanim posameznikom. Družba Hiša idej lahko v nagradnih igrah zbrane podatke posreduje svojemu naročniku za namene pošiljanja nagrad.

Obdelava osebnih podatkov za namene sodelovanja v produkciji televizijskih in drugih medijskih vsebin:

V zvezi z vašim sodelovanjem oziroma udeležbo v produkciji ali na snemanju televizijske programske vsebine ali druge medijske produkcije, lahko vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo za namene registracije, udeležbe ali prisotnosti pri takšni produkciji ali snemanju, ter za ustrezno komunikacijo z vami. Taka obdelava temelji na izvedbi pogodbe, ki ste jo kot udeleženec sklenili (na primer, ko ste pred takšno udeležbo prostovoljno izpolnili in oddali ustrezen obrazec za udeležbo).

Odvisno od značaja ali narave določene televizijske programske vsebine ali druge medijske produkcije, lahko v skladu z vašo privolitvijo posredujemo ali kako drugače objavljamo vaše fotografije, video zapise, zvočne zapise ali avdiovizualne zapise, vendar v mnogih primerih nismo dolžni zaprositi za vašo privolitev in dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov v zvezi z določeno produkcijo, snemanjem in posredovanjem takšnih posnetkov javnosti za določene novinarske, umetniške oziroma literarne namene. V izogib dvomu, nič v tem Obvestilu ne vpliva na naše avtorske pravice in druge pravice intelektualne lastnine v zvezi s takšnimi produkcijami in posnetki.

Obdelava osebnih podatkov mladoletnih oseb:

Vsebina in storitve na naših spletnih mestih so namenjene uporabnikom, starejšim od 18 let. V kolikor pridobimo informacijo, da je posameznik, mlajši od 18 let, prostovoljno dal osebne podatke na naših spletnih mestih, te podatke izbrišemo iz naših aktivnih podatkovnih baz, razen če starš ali skrbnik Družbi izrecno dovoli obdelavo osebnih podatkov otroka za določene namene.

Namen obdelave podatkov

Pred posredovanjem osebnih podatkov je vsak uporabnik spletne strani seznanjen z našo Politiko zasebnosti ter jasno poučen o posameznih namenih zbiranja osebnih podatkov ter o uporabnikovih pravicah iz te politike.

V skladu s prejšnjim odstavkom, osebne podatke uporabljamo:

 • da odgovorimo na vaše vprašanje/povpraševanje;
 • za pošiljanje ponudbe na podlagi prejetega povpraševanja, telefonski kontakt ob povpraševanju oz. sklenitvi pogodbe ter izvedbo pogodbe;
 • vodenje evidence strank;
 • obveščanje o novostih oz. ponudbah ter storitev družbe HIŠA IDEJ d.o.o. (obveščanje o novostih v zvezi z blagovnimi znamkami, katerih lastnik, prodajalec, zastopnik ali distributer je podjetje Hiša idej);
 • da vam zagotovimo nasvete, uporabne informacije, novosti o storitvah;
 • da vas povprašamo za vaše mnenje o naših storitvah;
 • da izboljšamo vsebino naših e-sporočil;
 • občasno pošiljanje e-sporočil (v kolikor se posameznik prijavi na prejemanje naših e-sporočil), in sicer novice iz področja upravljanja z blagovnimi znamkami, katerih lastnica, prodajalka, zastopnica ali distributerka je HIŠA IDEJ d.o.o.;
 • za izboljšanje naših storitev;
 • za administrativne namene in zagotavljanje kakovosti;
 • za kontaktiranje kupcev za namen dokončanja storitve nakupa,
 • za izvajanje nagradnih iger na spletnih straneh in družabnih omrežjih, s katerimi upravljamo v svojem ali naročnikovem imenu;
 • za vaše sodelovanje oziroma udeležbo v produkciji ali na snemanju televizijskih in drugih digitalnih vsebin ali drugih medijskih produkcij.

Osebne podatke in kontaktne informacije ponudnik uporablja le za namene, za katere so bili posredovani, v skladu z vašim dovoljenjem. Vedno vas bomo predhodno obvestili o zbiranju osebnih podatkov in o namenu zbiranja. V primeru zbiranja ali uporabe za kakršne koli druge namene izven tistih, za katere ste jih posredovali, vas bomo kontaktirali za pridobitev soglasja.

Ko družba HIŠA IDEJ d.o.o. zbira vaše osebne podatke, storimo vse razumno potrebno, da vas obvestimo o tem, katere osebne podatke zbiramo, o namenih, za katere jih zbiramo in te podatke uporabimo le za navedene primarne ali povezane sekundarne namene.

Vaše osebne podatke, kot so identifikacijski podatki, kontaktni podatki in naslov prebivališča, lahko obdelujemo tudi zaradi morebitnega uveljavljanja naših pravic zoper vas v prihodnosti. Ta obdelava temelji na našem zakonitem interesu uveljavljati svoje pravice v morebitnih sporih.

Posredovanje podatkov

Vaših osebnih podatkov, pridobljenih s privolitvijo, pogodbo ali na podlagi zakonitega interesa, ne delimo s tretjimi osebami in jih ne izvažamo v tretje države.

V družbi ima le omejeno število zaposlenih dostop do vaših osebnih podatkov na podlagi potrebe po seznanitvi oz. izvajanje poslovnih procesov. Ti zaposleni so zavezani k zaupnosti v zvezi z osebnimi podatki. Za varovanje osebnih podatkov sprejemamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe. Zaposleni Družbe imajo pravico obdelovati osebne podatke zgolj po navodilih Družbe in po potrebi v povezavi z njihovimi delovnimi obveznostmi.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi tretjim osebam, vključno s:

 • ponudniki storitev, ki zagotavljajo administrativno, strokovno in tehnično podporo Družbi za podporo na področju IT, varnosti in poslovnih virov;
 • poslovnimi partnerji, dobavitelji in podizvajalci za izvedbo katerekoli pogodbe, ki jo sklenemo z vami (vključno z naročnino na naše storitve, izvedbami nagradnih iger, ki jih prirejamo za naše naročnike na socialnih omrežjih);
 • ponudniki analitike in spletnih iskalnikov, ki nam pomagajo izboljšati in optimizirati našo spletno stran.
 • računovodji, revizorji, pravniki in drugimi zunanjimi strokovnjakomi, ki svetujejo družbi HIŠA IDEJ d.o.o., skladno z zavezujočimi pogodbenimi obveznostmi;
 • vsakim ustreznim tretjim pridobiteljem, če prodamo ali prenesemo celoto ali kateri koli del našega poslovanja ali sredstev (vključno ob reorganizaciji, razpustitvi ali likvidaciji);

Osebne podatke lahko delimo z vladnimi organi oziroma organi pregona, če to zahteva veljavna zakonodaja ali če je to potrebno za uveljavljanje naših pravic, vključno z našimi pogoji uporabe, ali za zaščito naših zakonitih interesov (vključno z u upravičenimi tretjih oseb) v skladu s veljavno zakonodajo.

Družba si prizadeva za ustrezno skrbnost pri izbiri nepovezanih ponudnikov storitev in zahteva, da ti ponudniki storitev vzdržujejo ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varovanje osebnih podatkov, in obdelujejo osebne podatke le v skladu z navodili Družbe. Ponudniki storitev lahko pri zagotavljanju storitev Družbi uporabijo podizvajalce, pri čemer mora podizvajalec izpolnjevati enake zahteve glede varstva podatkov kot sam ponudnik storitev.

Varstvo podatkov in čas hrambe

Upravljavec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov. Upravljavec varstvo osebnih podatkov zagotavlja po svojih najboljših močeh v skladu s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije in Splošna Uredba GDPR.

Upravljavec izvaja naslednje aktivnosti za zavarovanje osebnih podatkov:

 • varuje prostori, oprema in sistemska programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
 • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
 • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
 • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da upravljavec njegove podatke hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih trajno izbriše ali učinkovito anonimizira, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom.

Obdelava osebnih podatkov znotraj družbe HIŠA IDEJ d.o.o. poteka v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Splošno Uredbo GDPR na sledečih pravnih podlagah:

 • na podlagi zakona – le – te osebne podatke ponudnik obdeluje in hrani za obdobje, ki ga predpisuje zakon;
 • na podlagi pogodbenega razmerja – le-te osebne podatke ponudnik obdeluje in hrani za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride med uporabnikom in ponudnikom do spora v zvezi s pogodbo; v takem primeru hrani Ponudnik podatke še 5 let po pravnomočnosti sodne ali arbitražne odločbe ali poravnave ali, če sodnega spora ni bilo, 5 let od dneva mirne rešitve spora;
 • na podlagi osebne privolitve uporabnika / kupca – le-te osebne podatke ponudnik obdeluje in hrani trajno, do preklica te privolitve s strani posameznika. Ponudnik take podatke izbriše še pred preklicem le, kadar je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. v primeru, da bi ponudnik prenehal s poslovanjem preko spletne trgovine, bi ponudnik vse osebne podatke, zbrane v ta namen, izbrisal četudi posameznik, ki je privolil v obdelavo osebnih podatkov za namen registracije uporabniškega profila, takega preklica ni podal).
 • za izvajanje zakonitega interesa.

Pravice uporabnikov po GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve: če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na Hiša IDEJ Inovativna skupina, d. o. o., Plečnikova ulica 7, 2000 Maribor ali preko info@hisa-idej.si.

Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posameznika nima nobenih negativnih posledic ali sankcij. Vendar pa je možno, da upravljavec posamezniku po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo več mogel nuditi posamezne ali več svojih storitev, če gre za storitve, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi (npr. klub ugodnosti ali prilagojeno obveščanje).

Pravica dostopa do osebnih podatkov: kot posameznik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določene informacije (o namenih obdelave, o vrstah osebnih podatkov, o uporabnikih, o obdobjih hrambe oz. merilih za določitev obdobij, o obstoju pravice do popravka ali izbrisa podatkov, pravice do omejitev in ugovora obdelavi in pravice do pritožbe pri nadzornem organu, o viru podatkov, če podatki niso bili zbrani pri vas, o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, razlogih zanj ter pomenu in posledicah take obdelave za vas, ter druge informacije v skladu s členom 15 GDPR);

Pravica do popravka osebnih podatkov: kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot posameznik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«): kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, ponudnik pa mora podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, kadar obstaja eden od naslednjih razlogov:

(a) podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani oz. drugače obdelani,

(b) če prekličete privolitev, za obdelavo pa ne obstaja druga pravna podlaga,

(c) če ugovarjate obdelavi, za obdelavo pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi,

(d) podatki so bili obdelani nezakonito,

(e) podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravnih obveznosti v skladu s pravom EU ali pravom države članice, ki velja za ponudnika,

(f) podatki so bili zbrani v zvezi s ponudb storitev informacijske družbe.

Kot posameznik pa v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku člena 17 GDPR, nimate pravice do izbrisa podatkov;

Pravica do omejitve obdelave: kot posameznik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

(a) če oporekate točnosti podatkov za obdobje, ki ponudniku omogoča preveriti točnost podatkov,

(b) obdelava je nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu podatkov, namesto tega pa zahtevate omejitev njihove uporabe,

(c) ponudnik podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar pa jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje in obrambo pravnih zahtevkov,

(d) ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi ponudnika prevladajo nad vašimi razlogi;

Pravica do prenosljivosti podatkov: kot posameznik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in imate pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas ponudnik, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, in sicer kadar:

(a) obdelava temelji na privolitvi ali na pogodbi in

(b) se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Kot posameznik imate pri uresničevanju navedene pravice do prenosljivosti pravico, da se osebni podatki neposredno prenesejo od enega upravljavca (ponudnika) k drugemu, kadar je to tehnično izvedljivo;

Pravica do ugovora o obdelavi: kot posameznik imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti, dodeljene ponudniku (točka (e) člena 6 (1) GDPR) ali je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva ponudnik ali tretja oseba (točka (f) člena 6 (1) GDPR), vključno z oblikovanjem profilov na podlagi navedenih obdelav; ponudnik preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene trženja, ima posameznik pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem; kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se podatki ne obdelujejo več v te namene.

Kadar se podatki obdelujejo v znanstveno- ali zgodovinsko-raziskovalne namene ali statistične namene, ima posameznik pravico, da iz razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, ugovarja obdelavi podatkov v zvezi z njim, razen če je obdelava potrebna za opravljanje naloge, ki se izvaja iz razlogov javnega interesa;

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali drugo) pravno sredstvo imate kot posameznik pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Brez poseganja v katerokoli drugo (upravno ali izvensodno) sredstvo imate kot posameznik pravico do učinkovitega pravnega sredstva, in sicer zoper pravno zavezujočo odločitev nadzornega organa v zvezi z njo, prav tako pa tudi v primeru, kadar nadzorni organ vaše pritožbe ne obravnava ali vas v treh mesecih ne obvesti o stanju zadeve ali o odločitvi o pritožbi. Za postopke zoper nadzorni organ so pristojna sodišča države članice, v kateri ima nadzorni organ sedež.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Obvestilo nadzornemu organu o kršitvi varstva osebnih podatkov

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov je Ponudnik o tem dolžan obvestiti pristojni nadzorni organ, razen kadar je verjetno, da s kršitvijo niso bile ogrožene pravice in svoboščine posameznikov. Kadar ob kršitvi obstaja sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, je Ponudnik o kršitvi dolžan obvestiti policijo in/ali pristojno tožilstvo.

V primeru, da gre za kršitev, ki lahko povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, je Ponudnik dolžan o kršitvi nemudoma oz. kadar to ni mogoče, brez nepotrebnega odlašanja, obvestiti posameznike, na katerega se osebni podatki nanašajo. Obvestilo posamezniku mora biti izvedeno v razumljivem in jasnem jeziku.

Te pravice vas ne odvežejo obveznosti, ki jih imate po Splošnih pogojih oziroma jih ima do vas sklenjena pogodba z družbo HIŠA IDEJ d.o.o..

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva, pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave osebnih podatkov, in sicer po e-pošti na naslov info@hisa-idej.si ali pisno na naslov HIŠA IDEJ d.o.o., Plečnikova ulica 7,  2000 Maribor.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

Piškotki in vtičniki na družbene medije

Za ločevanje uporabnikov naše spletne strani, naša spletna stran uporablja piškotke. Na ta način uporabnikom zagotovimo dobro izkušnjo, ko brskajo po naših spletnih straneh in obenem naše spletne strani tudi izboljšamo. Taka obdelava temelji na vaši privolitvi, izraženi na naših spletnih straneh ali prek nastavitev v vašem brskalniku. Za podrobne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, kako dolgo jih uporabljamo in v kakšne namene jih uporabljamo, si oglejte naš Pravilnik o piškotkih, ki je objavljen na dnu vsakega spletnega mesta.

Naše spletne strani lahko vključuje funkcije družbenih medijev, kot so gumbi Facebook, Instagram, LinkedIn ali Youtube. Te funkcije lahko zbirajo podatke o vas, na primer podatke o vašem naslovu IP in o spletnih straneh, ki jih obiskujete, in lahko nastavi piškotek, ki zagotavlja pravilno delovanje funkcije. Obdelavo teh podatkov prek interakcij s temi funkcijami ureja obvestilo o zasebnosti/politika družbe, ki storitev nudi.

Povezava na druga spletna mesta

Naše spletne strani lahko vsebujejo povezave na spletna mesta, ki niso pod nadzorom družbe. Ko kliknete na povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na njeno spletno stran. Če obiščete katerokoli od teh povezanih spletnih mest, preberite njihova obvestila o zasebnosti. Nismo odgovorni za politike in prakse drugih podjetij. Naše podjetje nima nadzora nad in ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino, politike zasebnosti in obvestila ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

Stik z nami

Če imate kakršna koli vprašanja ali dvome glede obdelave vaših osebnih podatkov ali če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic, stopite v stik z nami po telefonu na 02 61 41 200, po elektronski pošti na info@hisa-idej.si ali z dopisom, naslovljenim na HIŠA IDEJ d.o.o., Plečnikova ulica 7, 2000 Maribor.

Prosimo, da v stikih z nami ne razkrivate občutljivih osebnih podatkov (npr. informacije o rasni ali etnični pripadnosti, političnih mnenjih, veroizpovedih ali drugih prepričanjih, zdravstvenem stanju ali članstvu v sindikatih), svoje davčne številke ali podatkov iz kazenske evidence.

Datum revizije vsebine politike zasebnosti: 30. 12. 2020

Hiša idej d.o.o.

 

Upravljavec spletnih mest vljudno prosi uporabnike, ki se ne strinjajo s to politiko ali njenimi spremembami ali dopolnitvami, da zapustijo spletno mesto in ga tudi v bodoče ne uporabljajo več.

Obvestilo lahko občasno posodobimo, in novo obvestilo bomo objavili na povezavi Politika zasebnosti na vseh naših spletnih mestih. Prosimo, redno preverjajte to obvestilo z vidika morebitnih sprememb.